Op de hoogte blijven?
Volg ons op social media!

TEL: 0184-677200

BM in ontwikkeling

Giessenburg, De Groene Wei

Duurzaam en vertrouwd wonen in Giessenburg
Wonen in een rustige en natuurrijke omgeving? Het kan in Giessenburg, een gemoedelijk dorp aan de oevers van het riviertje de Giessen. Hier verrijst in 2020 “De Groene Wei”, een nieuwbouwproject bestaande uit 12 55+ woningen (koop), 4 vrijstaande woningen (koop). Daarnaast zijn er 36 huurappartementen voor bewoners met een zorgvraag gepland. In deze nieuwsbrief informeren we u met name over de koopwoningen in project De Groene Wei. Over de huurappartementen wordt naar verwachting in het 4e kwartaal van 2019 meer bekend.

De Groene Wei biedt straks voor elk wat wils. Bent u op zoek naar een huis waarin u lang en comfortabel kunt blijven wonen, ook als u wat slechter ter been bent? Dan is de 55+ woning met de levensloopgeschikte indeling een uitkomst. Droomt u van een vrijstaande woning met een vrij uitzicht op het landschap? Uw fantasie wordt werkelijkheid in de vrijstaande woningen.

Bestemmingsplan definitief, eerste activiteiten op de bouwlocatie gestart
Groen wonen en leven dicht bij de dorpskern
Na een lange dag is er niets fijner dan thuiskomen in een oase van rust. Dat kan in De Groene Wei. De woningen vormen samen een besloten, lommerrijk woonbuurtje. Hier geniet u van de natuurrijke omgeving en van de gemakken van wonen in het dorp.
 
De Groene Wei dankt zijn naam niet alleen aan de omgeving, maar ook aan het duurzame karakter. Alle woningen worden gasloos en op de daken liggen straks zonnepanelen. De woningen zijn dus helemaal klaar voor een duurzame toekomst. Dat is fijn voor het milieu én het scheelt in de maandelijkse woonlasten.

Op 5 maart 2019 is het bestemmingsplan dat de realisatie van woningbouw op deze locatie mogelijk maakt vastgesteld. Op de vaststelling van het bestemmingsplan zijn geen bezwaren gekomen, hetgeen inhoud dat het bestemmingsplan reeds onherroepelijk is.

Zoals u mogelijk heeft gezien zijn in de afgelopen maanden de opstallen op de locatie aan de Neerpolderseweg gesloopt en is in juni gestart met het aanbrengen van een voorbelasting op het terrein. Dit gebeurt in enkele fases. Deze voorbelasting dient ca. 9 maanden te blijven liggen om de ondergrond te laten stabiliseren t.b.v. de toekomstige inrichting.

De woningen: Een tipje van de sluier

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van De Groene Wei. Zo dienen de ontwerpen van de woningen nog verder uitgewerkt te worden. Dit najaar kunt u de eerste beelden van de woningen verwachten. Om u toch alvast een idee te geven van de woningen, hier alvast een tipje van de sluier:

 • 55+ woningen: 2-laagse woning met het volledige woonprogramma op de begane grond (woonkamer, keuken, toilet, hal, slaapkamer en badkamer) en op de 1e verdieping mogelijkheid om een (slaap)kamer(s) en / of 2e badkamer te realiseren.
 • Vrijstaande woningen: 3-laagse vrijstaande woning met op de begane grond tuingerichte woonkamer en woonkeuken aan de voorzijde, 3 slaapkamers, ruime badkamer en separaat toilet op de 1e verdieping en een vrij indeelbare zolder met de mogelijkheid voor extra (slaap)kamer(s) en / of een wasruimte. Verder voorzien van een aangebouwde stenen garage en daarbij 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. Deze woningen zijn aan de rand van het project gelegen, met de tuin op het zuiden gesitueerd en daarbij vrij uitzicht op het landschap.

Planning start verkoop / start bouw
De komende periode zal er hard gewerkt worden om de diverse woningtypen verder uit te werken en vorm te geven. Dit najaar (oktober/november 2019) willen we starten met de verkoop van de koopwoningen. De 55+ woningen en de vrijstaande woningen zullen verkocht worden door Overduin Makelaardij uit Giessenburg (telefoon: 0184-654010).

Zodra de woningen verder uitgewerkt zijn en er meer informatie beschikbaar is, zullen wij u in een volgende nieuwsbrief informeren. Wij verwachten u dan ook een eerste prijsindicatie te kunnen geven. Als de verkoop volgens planning verloopt, verwachten wij eind 2e / begin 3e kwartaal van 2020 te kunnen starten met de bouw. De bouwtijd bedraagt vervolgens circa 1 jaar.

Heeft u intresse in één van de woningen dan kunt u via het belangstellingsformulier bekend maken.

Ik heb interesse in één van de woningen van het project "De Groene Wei"
  

Feiten en cijfers

Opdrachtgever  BM Ontwikkeling
Architect  Visser & Bouwman
Makelaar  Overduin Makelaardij
Constructeur  Kelfkens
Programma  ca. 52 woningen
Categorie  Woningbouw
Bouwsysteem  Traditioneel
Status

 In ontwikkeling                            

Recente

 • 16 woningen Hart van Hoogvliet

  Bekijk
 • Oud-Alblas (West), 'Thuis in Alblas'

  Bekijk
 • Piershil, Wonen in Piershil 3e fase

  Bekijk
 • Hardinxveld-Giessendam, 'Beau Monde'

  Bekijk
 • Giessenburg, De Groene Wei

  Bekijk
 • Zaltbommel, De Waluwe

  Bekijk
 • Herwijnen, Engelenweide

  Bekijk
 • Heerjansdam, De Groene Harmonie

  Bekijk