Op de hoogte blijven?
Volg ons op social media!

TEL: 0184-677200

BM in uitvoering

Heerjansdam, De Groene Harmonie

In de gloednieuwe woonbuurt worden drie verschillende woningtypes gebouwd: patiowoningen, waterwoningen en laanwoningen.

Samen vormen ze een architectonisch geheel; een familie. Ze bestaan allemaal uit dezelfde, warme kleur steen, maar hebben per type eigen accenten. De voortuinen van de waterwoningen en laanwoningen krijgen een haag als overgang naar het trottoir. Bij de patiowoningen wordt deze overgang gevormd door een lage tuinmuur. Als u straks door de nieuwe woonbuurt loopt, voelt het alsof u in een tuindorp van welleer bent; een sfeervolle wijk met volop ruimte en een landelijk karakter.De woningen hebben nog iets belangrijks met elkaar gemeen: duurzaamheid. Zo worden alle woningen gasloos, krijgen ze zonnepanelen op het dak en krijgen een slim verwarmingsen ventilatiesysteem. De Groene Harmonie wordt de meest milieuvriendelijke woonbuurt van Heerjansdam. 

De verschillende woningtypes hebben hun eigen karakter. Zo krijgen de patiowoningen een comfortabele, levensloopbestendige indeling: ze hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond.
De waterwoning krijgt een fijne tuinkamer met uitzicht op het water. Een slaap- en badkamer op de begane grond behoort in dit huis ook tot de mogelijkheden. De patiowoningen zijn voorzien van een plat dak. Op de waterwoningen en de laanwoningen komen daarentegen schuine kappen met antracietkleurige dakpannen. Zowel de waterwoningen als de laanwoningen krijgen een asymmetrische gevel. De ene helft van een twee-ondereen-kapwoning krijgt een erker en de andere helft een raam dat van de vloer tot het plafond reikt.

Bij de patiowoningen verspringt de gevel een stukje per huis. Zo zijn de woningen binnen de Groene Harmonie familie van elkaar, maar hebben elk een eigen identiteit. Het is straks goed wonen in deze nieuwe wijk van Heerjansdam.

Feiten en cijfers

Opdrachtgever  BM Ontwikkeling
Architect  Schaap en Sturm architecten
Constructeur  Kraaijeveld
Programma  23 woningen
Categorie  Woningbouw
Bouwsysteem  Traditioneel
Status

 In uitvoering - alles verkocht                         

 

Recente

 • Krimpen a/d Lek, 63 appartementen

  Bekijk
 • Hilversum 50 woningen 't Park

  Bekijk
 • Waddinxveen, 28 appartementen Parkhoven

  Bekijk
 • 16 woningen Hart van Hoogvliet

  Bekijk
 • Hoogvliet 'Breede Vliet'

  Bekijk
 • Alpen aan den Rijn - 16 riante villa's

  Bekijk
 • Oud-Alblas (West), 'Thuis in Alblas'

  Bekijk
 • Heerjansdam, De Groene Harmonie

  Bekijk