Op de hoogte blijven?
Volg ons op social media!

TEL: 0184-677200

De groene loper gaat uit bij het project 'De Groene Harmonie' in Heerjansdam

08 oktober 2019

BM van Houwelingen heeft de feestelijke start van de 23 woningen in het project ‘De Groene Harmonie’ gevierd. Door wethouder Jos Huizinga van de gemeente Zwijndrecht werd, met hulp van een aantal kinderen, de groene loper uitgerold naar het project ‘De Groene Harmonie’ in Heerjansdam. Door het leggen van een vloerplaat werd het officiële startsein voor de bouw van de meest milieuvriendelijke woonbuurt van Heerjansdam gegeven.

De feestelijke start van een project is een moment om met elkaar bij stil te staan. Zo ook in Heerjansdam waar inmiddels alle drieëntwintig woningen verkocht zijn. Door wethouder Jos Huizinga is het officiële startsein gegeven. Na het uitrollen van de groene loper, werd samen met de kopers van bouwnummer 20 de vloerplaat van hun woning officieel gelegd. Het was een mooi moment om met elkaar het glas te heffen op een voorspoedige bouw.

Het project
De Groene Harmonie is de derde en laatste fase van voorzieningencluster Heerjansdam waarin eerder woonzorgcentrum Midden-Inn en brede school Het Rajubibos zijn gerealiseerd op de voormalige locatie van De Rank en de Julianaschool. In de gloednieuwe woonbuurt worden drie verschillende woningtypes gebouwd; 5 patiowoningen, 10 waterwoningen en 8 laanwoningen.

Duurzaamheid staat bij de Groene Harmonie voorop. Zo worden alle woningen gasloos gebouwd, krijgen ze zonnepanelen op het dak en een slim verwarmings- en ventilatiesysteem. Dit alles maakt dat hier de meest milieuvriendelijke woonbuurt van Heerjansdam wordt gebouwd.

Dit zijn de kopers van bouwnummer 20, zij gaan met de wethouder en directeur van BM Ontwikkeling
de officiële vloerplaat van hun woning leggen.