Op de hoogte blijven?
Volg ons op social media!

TEL: 0184-677200

Het officiële startsein gegeven voor de bouw in Alblasserdam

28 februari 2018

ALBLASSERDAM – Op woensdag 28 februari is knallend en sissend het officiële startsein gegeven voor de bouw van het project ‘De Nieuwe Plantagewerf’ op het voormalige Bochanenterrein in Alblasserdam.
Op dit terrein komen supermarkt Dirk en een aantal dagwinkels met daarboven 25 appartementen. Ook wordt een parkeerterrein aangelegd voor de bezoekers van de winkels en voor de toekomstige bewoners van de appartementen.

De start van de bouw werd op een ludieke manier ingeluid. Het publiek werd meegenomen in een act van bouwvakker Bert waarbij er van alles fout zou gaan. De wifi-verbinding met de heistelling was uitgevallen, de activatieknop werkte niet en dan brak er ook nog kortsluiting uit waardoor de activatieknop in brand vloog. Dit was het moment waarop men doorkreeg dat het een totale act was. Vervolgens was het de taak aan de wethouder, iemand van de supermarkt en een koper van een van de appartementen om dan maar een piketpaaltje de grond in te slaan als symbolische paal, maar ook daarbij werd men verrast door een rookkanon als zijnde er een gasleiding geraakt zou zijn. Kortom een start bouw die niet snel vergeten zal worden. Na een gezamenlijke toost op de start van de bouw was daar dan toch nog het moment aangebroken waarop de heiers de officiële paal de grond in geslagen hebben.

Het project “De Nieuwe Plantagewerf” is een initiatief van Bogor Projectontwikkeling uit Gorinchem en verder uitgewerkt door BM Projectontwikkeling uit Hardinxveld-Giessendam. In samen-werking met Kolpa Architecten uit Rotterdam zijn zij erin geslaagd een gebouw te ontwerpen dat onderdak biedt aan 11 koopappartementen, 14 vrije sector huurappartementen, een supermarkt en enkele winkels aan de Plantageweg. Met de keuze voor een verfrissende maar tegelijk traditionele architectuurstijl, de toepassing van hoogwaardige materialen en een zorgvuldige detaillering, is het gelukt het gebouw aan alle zijden te laten harmoniëren met de reeds bestaande omgeving. Deze nieuwbouw sluit hier zodoende naadloos op aan en voldoet tegelijkertijd geheel aan de woonwensen van deze tijd. De bouw wordt verzorgd door BM Bouw uit Hardinxveld-Giessendam. Naar verwachting zal de bouw circa een jaar duren.