Op de hoogte blijven?
Volg ons op social media!

TEL: 0184-677200

Ingebruikname historisch muurtje Goudswaard

25 september 2018

Ingebruikname historisch muurtje Goudswaard
Onder belangstelling van de omwonenden heeft wethouder Gerard den Boer op 25 september jl. een markant stenen muurtje symbolisch overhandigd aan het dorp Goudswaard. Bas Schelling, voorzitter van de dorpsvereniging, nam het muurtje ‘in ontvangst’. Daan Hosli, directeur van BM Projectontwikkeling, heeft het muurtje herbouwd als geschenk aan het dorp.

Herbouw muurtje
Het muurtje, oorspronkelijk deel uitmakend van een bruggetje over de sloot langs de Nieuwstraat, is vorig jaar gesloopt vanwege een rioolrenovatie. Na het verwijderen ontving de gemeente van omwonenden en de dorpsvereniging al snel het verzoek het muurtje terug te plaatsen. Het was namelijk een mooie rustplaats voor passerende fietsers en wandelaars.

Geschenk aan Goudswaard
BM Projectontwikkeling uit Hardinxveld-Giessendam heeft het muurtje herbouwd. BM realiseert op dit moment in Korendijk de uitbreidingen van Goudswaard, Piershil en Zuid-Beijerland, waarbij in totaal 174 woningen verrijzen.

Gedenkstenen
In het muurtje zijn ook twee gedenkstenen aangebracht, afkomstig uit het recent afgebroken dorpshuis. De gedenkstenen zijn daarin geplaatst in 1984, ter gelegenheid van het opgaan van de gemeente Goudswaard in de gemeente Korendijk in dat jaar. Nu de gemeente Korendijk per 1 januari opgaat in de gemeente Hoeksche Waard, was dit een mooi moment om de gedenkstenen in het muurtje te plaatsen.