Op de hoogte blijven?
Volg ons op social media!

 

TEL: 0184-677200

Wonen in Wittouck

14 juli 2021

Op woensdag 14 juli is de koop- en ontwikkelovereenkomst tussen de gemeente Bergen op Zoom en ontwikkelaar/bouwer BM van Houwelingen getekend voor de percelen 5 en 8 in Nieuwe Vesting (foto). Met het ondertekenen van deze koop- en ontwikkelovereenkomst is het officiële startschot gegeven voor de verdere uitwerking van de nieuwbouwplannen “Wonen in Wittouck” en de “Tuinen van Wittouck”.

OndertekeningFoto: Ondertekening door wethouder Patrick van der Velden en Martin den Dunnen

Wonen in Wittouck is een appartementengebouw met een eigen identiteit, verbonden mét en geworteld in de nieuwe wijk Nieuwe Vesting. Het appartementengebouw staat op een markant punt, waarbij de architectuur een bepaalde nostalgie uitstraalt. Het appartementengebouw bestaat uit 25 luxueuze en energieneutrale appartementen met een diversiteit aan oppervlaktes en indelingen en beschikt over een half verdiepte parkeerkelder. Het gebouw vormt dadelijk de entrée van de nieuwe wijk en zal door zijn uiterlijke vormgeving en architectuur voor veel Bergenaren een herkenbaar gebouwworden. Het ontwerp geeft een knipoog naar het rijke industriële verleden van de locatie en de voormalige suiker- en spiritusfabriek die op deze locatie gehuisvest was. De naam refereert daarbij naar Felix-Guillaume Wittouck die in 1862 de suikerfabriek oprichtte.

Ook de industriële stadsvilla’s in het naastgelegen project “Tuinen van Wittouck” worden gekenmerkt door een historisch karakter. De vrijstaande en geschakelde villa’s hebben de look & feel van chique directeurswoningen. Naast dat de woningen een zee aan ruimte bieden, kenmerken deze woningen zich binnen de wijk door hun (voor)tuinen, met parkeerplaatsen voor twee auto’s. Kortom: een woningtypologie dat nog niet voorkomt in de nieuwe wijk en bijdraagt aan de differentiatie in dit nieuwe woongebied.